01. Üyelik ve Gönüllülük

Üyelik ve Gönüllülük arasındaki fark nedir?

Üyelerimiz, resmi olarak kayıt olan yıllık üyeliklerini yenileyen kişilerdir. Gönüllülerimiz ise proje bazlı veya dönemsel olarak çalışmalara destek veren, gerekli bilgiler dışında (kan grubu, iletişim bilgisi vb.) bilgi paylaşma zorunluluğu olmayan kişilerdir.

Nasıl üye ve gönüllü olabilirim?

Dijital formlarımız üzerinden başvurunuzu iletmeniz durumunda 3 iş günü içinde insan kaynakları gönüllülerimiz sizinle iletişime geçeceklerdir.

Nasıl destek verebilirim?

Zaman = İlgili çalışmalara zaman ayırarak (eğitim verme, projelerde görev alma vb.) verebileceğiniz destek modelimizdir.

Bağış= Zamanı olmayan üye ve gönüllülerimiz için tercih ettikleri çalışmalara maddi veya ayni destekte bulunabilecekleri destek modelidir.

Dijital Gönüllü = Zamanı olmayan ve bağış destekçisi de olamayan ama yine de çorbada tuzum olsun diyen üye ve gönüllülerimiz için dijital olarak yürütebilecekleri (sosyal medya görünürlük, içerik oluşturma, veri toplama vb.) destek modelidir.

Üye alımı ve üye çıkarma süreçleri nasıl işliyor?

Tüzüğümüzde yer alan gereklilikleri yerine getiren herkes üyelik başvurusunda bulunabilmektedir. Üyelik başvurularını dijital formlarımız üzerinden tamamlayabilirsiniz.

Üyelik başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi sonucunda sizinle iletişime geçilerek bilgi verilecektir.

Üye olmadan da bir çok çalışmamıza farklı modellerimiz ile destek verebilirsiniz.

02. Proje ve Etkinlikler

Devam eden projelere nasıl dahil olabilirim?

Destek vermek istediğiniz projemizi belirleyerek dijital formlarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. 2 iş günü içerisinde insan kaynakları gönüllülerimiz sizinle iletişime geçerek süreç hakkında bilgi verecektir.

Proje önerisi sunabilir miyim?

Tabii ki. Yaşasın Derneği olarak her yılın aralık ayında yıllık strateji ve eylem planımızı oluşturmaktayız. Önerdiğiniz proje stratejimiz ve eylem planımız doğrultusunda değerlendirilir ve değerlendirme sonucu sizinle paylaşılır.

Proje ve etkinlik önerilerinizi dijital formlarımız üzerinden iletebilir veya proje@yasasindernegi.com e-posta adresi üzerinden iletebilirsiniz.

Nasıl paydaş olabilirim?

“Projelerimiz” ve “Etkinliklerimiz” alanlarından paydaş olmak istediğiniz çalışmayı belirleyerek kurumsal@yasasindernegi.com adresine tanışma e-postası göndererek yolculuğumuzu başlatabilirsiniz.

Nasıl sponsor olabilirim?

03. Yaşasın Derneği

2019-2020 gündemleri nelerdir?

Bu yıl odaklandığımız başlıklar gençlik istihdamı ve gelişimi, çocuk gelişimi, canlıları koruma (hayvan hakları, doğa ana hakları) ve dijital uyum olarak belirlenmiştir.

İzmir dışından destek verebilir miyim?

Tabii ki. Yukarıda yer alan “Nasıl destek olabilirim?” sorusu içinde yer alan destek modellerinden size uygun model ile dijital formlarımız üzerinden iletişime geçin ve dijital gönüllülerimiz arasında destek verin.

Yaşasın Derneği’nin açılımı nedir?

Yaratıcı Şahane Sürdürülebilir İnovasyon Derneği olan adımızı tüzüğümüzde belirlenen ve Dernekler Genel Müdürlüğü onayı ile “Yaşasın Derneği” olarak kullanmaktayız.

Yaşasın Derneği kısa tarihçesi nedir?

2015 yılında İzmir merkezli kurulan derneğimiz, bir çok partner ve kurum işbirliği ile çalışmalar yürütmektedir.