Z Kuşağı Dernekte

Projemiz hibe almıştır, destekleriniz için teşekkür ederiz.

z-kusagi

Merhaba;

Z Kuşağı Dernekte! projemizde amacımız;

2019 -2020 faaliyet planımızda yer alan  Çocuk katılımını arttırarak “Çocuk Danışma Kurulu” oluşturmak, sadece danışma faaliyetlerinde değil tasarlama, projelendirme, uygulama ve denetleme faaliyetlerinde de Z kuşağını dahil etmeyi hedefliyoruz.

Yeni Nesil / Dijital STK olma stratejimiz ile Y ve Z kuşağının dijital katılımı ve yönetimi sistemi amaçlıyoruz.

Proje çıktılarımız;

- Z Kuşağı Akademi ile çocuklara yönelik atölye ve eğitimler (kodlama, duygusal farkındalık, hayvan hakları, çocuk hakları vb.)

- Çocuk Danışma Kurulu kurulması

- Yeni Nesil Dernek vizyonumuza uygun dijital katılım, dijital yönetim ve denetim mekanizmalarımızı güçlendirmek olacaktır.

Kimler katılabilir?

Çocuklar (12-17 yaş arası), ve Öğretmenler

Proje katılımcısı çocuklar için tasarlanan kazanımlar;

• İletişim becerilerinin güçlendirilmesi,
  • Çocuk Hakları, İnsan Hakları, Hayvan Hakları alanlarında farkındalıklarının geliştirilmesi,
  • Kodlama ve dijital üretim araçlarını kullanma becerilerini desteklemek,
  • Sorgulama yetilerini güçlendirmek amaçlanmaktadır.

Çalışmalarda yer alacak tüm çocuklara katılım belgesi verilecektir.

Proje katılımcısı öğretmenler için tasarlanan kazanımlar;

• Z kuşağı ile birlikte çalışma deneyimini güçlendirmek,
  • Senaryolaştırma ve yaratıcı düşünme becerilerinin desteklenmesi,
  • Atölye tasarlama ve uygulama becerilerinin kuvvetlendirilmesi hedeflenmektedir.

Çalışmalarda yer alacak tüm öğretmenlere katılım belgesi verilecektir.

Z Kuşağı Dernekte! Projemize Destek Vermek İstersen;

Z Kuşağı Dernekte! projesi, Yaşasın Derneği tarafından Uluslararası Çocuk Merkezi Derneği işbirliği ile gönüllü olarak yürütülmektedir. Bu etkinliklerin daha çok çocuğa ulaşması için destek verebilirsin.

• Eğitmen havuzumuza dahil olabilir,
  • Kendi belirleyeceğin etkinlik yerinde eğitim açmak için bizimle iletişime geçebilir,
  • Sosyal medyadan etkinliklerimizi duyurarak çevrende bu eğitimlere erişemeyen kişileri bilgilendirebilirsin.

Yorum Bırak

E-posta adresinizle kayıt olun.