STOP MOTION, START ACTION

Projemiz hibe almıştır, destekleriniz için teşekkür ederiz.

stopmotion

Merhaba;

Stop Motion, Start Action projemizde amacımız;

çalıştığımız çocuklarda teknik ve sosyal beceriler alanında kapasite arttırımı sağlayarak çocukların perspektifinden stop motion tekniği ile Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan başlıklar ile ilgili filmler çekmek ve bu filmlerin yaygınlaştırılmasını sağlamaktır.

Proje çıktılarımız;

- Çocuk Hakları’nın anlaşılması ve akılda kalıcığının güçlendirilmesini eğlenceli kısa film tekniği ile görselleştirmek,

- Çocuk Hakları savunuculuğu yada bilgilendirme çalışmalarında Türkçe kısa film eksikliğinin giderilmesi ve yeni medya içeriklerinin sağlanması,

- Çocukların kapasitelerinin gelişimi ve işbirliği kültürünün geliştirilmesi,

- BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan “Kitle iletişim araçlarını çocuk bakımından toplumsal ve kültürel yararı olan ve 29 uncu maddenin ruhuna uygun bilgi ve belgeyi yaymak için teşvik ederler” 17. Maddeyi maddeyi destekleyen çocuk hakları stop motion kısa filmlerinin çekilmesi ile yaygınlaştırılması olacaktır.

Kimler katılabilir?

Çocuklar (8-12 yaş arası), ve Öğretmenler

Proje katılımcısı çocuklar için tasarlanan kazanımlar;

• İletişim becerilerinin güçlendirilmesi,
  • Çocuk Hakları, İnsan Hakları, Hayvan Hakları alanlarında farkındalıklarının geliştirilmesi
  • Senaryolaştırma ve yaratıcı düşünme becerilerinin desteklenmesi
  • Kısa film ve stop motion hakkıda teknik bilgi ve uygulama deneyimlemeleri beklenmektedir.

Çalışmalarda yer alacak tüm çocuklara katılım belgesi verilecektir.

Proje katılımcısı öğretmenler için tasarlanan kazanımlar;

• Senaryolaştırma ve yaratıcı düşünme becerilerinin desteklenmesi
  • Kısa film ve stop motion hakkıda teknik bilgi ve uygulama deneyimlemeleri sağlamak,
  • Atölye tasarlama ve uygulama becerilerinin kuvvetlendirilmesi hedeflenmektedir.

Çalışmalarda yer alacak tüm öğretmenlere katılım belgesi verilecektir.

Stop Motion, Start Action Projemize Destek Vermek İstersen;

Stop Motion, Start Action projesi, Yaşasın Derneği tarafından Uluslararası Çocuk Merkezi Derneği işbirliği ile gönüllü olarak yürütülmektedir. Bu etkinliklerin daha çok çocuğa ulaşması için destek verebilirsin.

• Eğitmen havuzumuza dahil olabilir,
  • Kendi belirleyeceğin etkinlik yerinde eğitim açmak için bizimle iletişime geçebilir,
  • Sosyal medyadan etkinliklerimizi duyurarak çevrende bu eğitimlere erişemeyen kişileri bilgilendirebilirsin.

Yorum Bırak

E-posta adresinizle kayıt olun.